KarateFit

Karate.Fit Program

Od septembra 2017.godine u saradnji sa BEC Fitness koji se takođe nalazi u SC Vračar smo započeli saradnju na KarateFit programu.

Program je zamišljen kao sistem funkcionalnih treninga prilagođenih za osobe koje ne žele da vežbaju isključivo u teretani ili full contact karate.

Prijatelji Kluba

  

   Mizma Igbos

Intermerkur

AQlogo plavo transparentno

 

Ashihara

“Ashihara kaikan” je izvorna, neposredna (full contakt) japanska borilačka veština koju je zasnovao Kancho (veliki majstor) Hideyuki Ashihara (05.12.1944 - 24.04.1995). Zvanično ime organizacije koja okuplja predstavnike ove veštine je Nova međunarodna karate organizacija (NIKO) - Ashihara Kaikan.

Suština ove borilačke veštine je poznat kao Sabaki Metod, koji podrazumeva postavljanje borca sa strane ili iza protivnika, čime se obezbeđuje najpovoljnije mesto za manipulisanje protivnikovom ravnotežom i protiv-napadom. Na ovu bazu, preuzetu iz osnovnih pos tulata Aikido-a, nadgrađene su dve veštine : karate i džudo. Ručni i nožni karate udarci, u ovom stilu borenja procentualno su zastupljeni sa oko 80 procenata, a bacanja, čišćenja i povlačenja iz džudo-a sa 20 procenata. Kada se na sve ovo dodaju mnoge originalne tehnike koje je razvio sam Hideyuki Ashihara dobijamo sistem borenja po Full Contact pravilima, tačnije jednu dinamičnu, snažnu, veoma atraktivnu veštinu borenja koja osvaja na prvi pogled.

 Najpoznatije međunarodno takmičenje u ovom stilu borenja je “Sabaki Challenge Spirit”. Svrha ovog takmičenja je da se na godišnjem nivou okupe najbolji borci “Ashihara kaikan karate”-a kako bi testirali principe i teorije koje su sastavni deo Ašihara karate treniranja, sa krajnjim ciljem ličnog usavršavanja kao i unapredenja “Ashihara kaikan karate”-a u celini. Takođe ovo je prilika da borci testiraju svoju izdržljivost , brzinu, snagu, preciznost, tehniku i ono što je najvažnije svoju “Sabaki” metodu. Međutim, mnogo važnije je da borci mentalno i emocionalno praktično provere svoju istrajnost, sportski duh i samodisciplinu.

 U decembru 2006. godine, sensei Svetlan Skenderovski, majstor Kyokushinkai-a trofejni trener, predsednik Kyokushinkai saveza Srbije u periodu ‘87-90 godine, postaje začetnik nove borilačke veštine u Srbiji i na prostoru nekadašnje SFRJ. Sensei Svetlan Skenderovski kao lider, sempai Željko Mandić i njegov asistent Dušan Mandarić sa klubom TORA, sempai Saša Anđelić sa klubom TSURU, sempai Svetlan Spasić sa klubom OOKAMI i sempai Sandra Spasić sa klubom IRUKA, osnovali su u februaru 2007. godine , Ashihara kaikan savez Srbije koji je u prvom mesecu postojanja okupio oko 100 aktivnih članova, a danas ih ima preko 350.

KarateFit program

facebook 1492692737833

Tsuru Klub YouTube kanal

TSURU print

Tsuru KafeKlub

KafeKlub