KarateFit

Karate.Fit Program

Od septembra 2017.godine u saradnji sa BEC Fitness koji se takođe nalazi u SC Vračar smo započeli saradnju na KarateFit programu.

Program je zamišljen kao sistem funkcionalnih treninga prilagođenih za osobe koje ne žele da vežbaju isključivo u teretani ili full contact karate.

Prijatelji Kluba

  

   Mizma Igbos

Intermerkur

AQlogo plavo transparentno

 

O nama

Ašihara Karate klub Tsuru nastaje davne 2000. godine kao sekcija Kyokushinkai kluba Benepharm, kada je po povratku iz Bugarske, gde je polagao za zvanje internacinalnog majstora, Saša Anđelić otvorio školu u OŠ Mladost na Novom Beogradu.

Tokom skoro četiri godine rada, kroz Sekciju Novi Beograd je prošlo preko stotinu dečaka i devojčica koji su se kroz kyokushinkai karate upoznali sa ovom atraktivnom borilačkom veštinom, ali i zavoleli sport preko nas.

Upravo te godine Saša Anđelić zasniva i svoju porodicu, što je verovatno i presudilo da se Klub razvije i usvoji porodične vrednosti na kojima danas funkcioniše.

Godine 2005. sekcija se seli na Vračar u dve škole: OŠ Svetozar Marković i OŠ Siniša Nikolajević. Ubrzo nakon toga, Sekcija se seli u sportski centar Vračar gde je i danas sedište Kluba.

U tom periodu Saša Anđelić se upoznaje i sa Ašihara borilačkom veštinom. Od 2007.godine je usvaja i dobija licencu da podučava Ašihara sport u svom Klubu. Tada sekcija prerasta u Ašihara kaikan klub Tsuru.

Ašihara sport je bio upravo ono što je definisalo Tsuru da bude to što je danas. Uzimajući određene segmente iz Sabaki metoda po kom je Ašihara jedinstvena, razvili smo Tsuru Klub da bude ono o čemu smo uvek maštali: mesto za porodicu. Tako smo i koncipirali naše treninge u četiri grupe prema starosnoj dobi, afinitetima i fizičkim mogućnostima.

Ašihara Škola – namenjena najmlađima od 4 do 6 godina starosti. Prilagodili smo termine da nakon vrtića i predaha deca ne provode vreme ispred računara i tableta već da se posvete radu kroz igru u grupi sa drugom decom. Program Škole je razvijen i dokazan kroz četvorogodišnji rad u vrtićima Predškolske Ustanove Vračar, kao i četiri privatna vrtića. Kroz igru, decu ovog uzrasta, polako uvodimo u svet sporta. Razvijamo njihovu motoriku, samopouzdanje i disciplinu učeći ih poštovanju sebe i drugih. U Školi ih polako uvodimo u svet karatea učeći osnovne karate tehnike. Naglasak je na pravilnom izvođenju vežbi, a cilj podići koncentraciju do toga da deca budu u stanju da odrade pun trening od sat vremena. Izvođenje Kate predstavlja pravi test dečije fokusiranosti i koordinacije.

Početna Grupa – za decu uzrasta 7-12 godina. Uz razvoj psihičke i fizičke kondicije decu, uz osnove karatea, polako uvodimo u svet Ašihara sporta kroz Sabaki metod, učeći ih balansu, kretanju, neprestano radeći na agilnosti i fleksibilnosti tela. Kroz učenje kata, osim koordinacije i agilnosti deca izoštravaju svoju koncentraciju. Ašihara Kate kao forme su vrlo zahtevne i predstavljaju pravi test psihofizičke pripremljenosti ne samo dece već i odraslih. U Početnoj Grupi, deca stiču samopouzdanje kroz rad na fokuserima i sa partnerom, ali i još jednu vrlo važnu stvar: uče kako da sačuvaju i sebe i drugog.  Kroz rad sa partnerom, učimo ih pažnji da tehnike koje učimo pažljivo koriste kako ne bi povredili ni sebe ni svog partnera. Kroz razgovor sa decom pravimo paralele između treninga u Sali i realnog života. Ohrabrujemo ih da principe koje koristimo u Sali koriste i u školi savlađujući prepreke ka konačnom cilju da se maksmalno izgradimo u moralne i produktivne sportiste i ljude.

Klub – za decu preko 12 godina i odrasle. U večernjim terminima, omogućili smo da odvojite malo vremena za sebe. Treninzi Kluba su prilagođeni za svakoga. Deca koja su prethodno već stasala uz osnove Ašihara karatea imaju priliku da sat vremena provedu u treningu sa odraslima. Odrasli početnici će uz primer iskusnijih sportista imati priliku da osete zdravu borilačku atmosferu koja pomaže u savlađivanju napora na koje tek navikavamo svoje telo i duh. U okviru Kluba treniraju i Takmičarski i Demo Tim Tsuru koji su nas već proslavili svojim nastupima kako na međunardnim takmičenjima, tako i na raznim demonstracijama izvođenih u Beogradu i Srbiji. Koncentracija, funkcionalnost i fleksibilnost tela, fizička i mentalna snaga kao i tehnike samoodbrane su elementi koje sadrži svaki naš trening.

KarateFit program – razvijen prvenstveno da roditelji koji dovedu svoju decu na trening posvete to vreme sebi, pretvorio se u ozbiljan program za svakoga ko ne želi da oblači Kimono i vežba karate u Klubu, ali želi da popravi svoje opšte stanje fizičke kondicije. U grupama 5-6 članova uz pažnju dva trenera tri puta nedeljno kroz niz funkcinalnih vežbi, vežbi balansa, fleksibilnosti, snage i kardio program, popravićete Vaše opšte stanje organizma.

U vom spektru aktivnosti svako od Vas može pronaći nešto za sebe bez obzira na starosnu dob ili pol. Pridružite nam se uz besplatni probni trening i proverite šta nudimo!

KarateFit program

facebook 1492692737833

Tsuru Klub YouTube kanal

TSURU print

Tsuru KafeKlub

KafeKlub